دولت وقتی که 4 میلیون حقوق بگیر دارد که 90 درصد آنها اضافه اند در واقع دارد هزینه های خودش از جیب مردم تامین می کند و از همین رو ، دارد به بیکاری دامن می زند.
از منظر مکتب اقتصادی لبیرال ، این جمله درست است . البته نه به این گونه که رئیس جمهور کشورمان می گوید. صحت و سقم گزاره های سیاسی و اقتصادی تابع یک شرایط محیطی و محاطی است . مثلا می گوئیم دمکراسی خوب است . آیا دمکراسی ای که خروجی آن انتخاب صدام حسین با 99.9 درصد آرا بود ، خوب بود؟ دمکراسی مبارک مصر چطور ؟ بله دمکراسی خوب است به شرط آنکه ...
در مورد جمله فوق هم باید صادقانه گفت ، این جمله درست است اما به شرط آنکه ..
نخستین شرط آن این است که دولت همچنانکه در مورد وضعیت کار و بیکاری مردم از خود سلب مسئولیت می کند در گرفتار کردن آنها نیز از خود سلب مسئولیت کند. دولت وقتی که 4 میلیون حقوق بگیر دارد که 90 درصد آنها اضافه اند در واقع دارد هزینه های خودش از جیب مردم تامین می کند و از همین رو ، دارد به بیکاری دامن می زند. هرچند بگوئیم وظیفه دولت کار درست کردن نیست اما ایجاد زیرساخت ها که وظیفه اوست .
دولت باید زمینه نرمال شدن روابط با دنیای خارج را فراهم کند . بله کسی از دولت کار نمی خواهد ، اما دولت اگر شرایط فروش نفت و صادرات کالا و خدمات و واردات آن را تسهیل (از تسهیل گذشته باید ممکن کند) نماید، درآن صورت کسی از دولت درخواست کار نمی کند . همین ظرفیت های فعلی اقتصادی مملکت اگر فعال شود ، اگر 90 درصد کارخانجات شهرک سلیمی و رجائی شهر که خوابیده اند سرپا شود ، اگر دولت ورشکستی های اقتصادی این واحد ها را که ناشی از نرمال نبودن روابط مان با دنیاست بر عهده بگیرد آن موقع حق بار روحانی بوده است و لذا می توان اذعان کرد هر کسی بیکار باشد مقصر خودش است.
غلامرضا منصوری
دیدگاه خود را بیان کنید
- ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.