جلسه امروز شورای شهر تبریز با تصویب در اختیار قرار دادن مکان به خانه احزاب و ودیعه به خانههای تخریب شده در سیل سال گذشته به پایان رسید.
شهرام دبیری در نطق پیش از دستور در جلسه شورای شهر تبریز در پاسداشت رو معلم و کارگر اظهار داشت: هر چیزی که ما یاد گرفتهایم را مدیون معلمان هستیم و به همین دلیل امروز از جمعی از معلمان تجلیل میکنیم. پاکبانان و کارگران شهرداری جانشان را کف دست گرفته و در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند.
وی با بیان اینکه شهردار تبریز پیگیر مساله تبدیل وضعیت این کارگران باشد، گفت: کارکنان مترو و اتوبوسرانی که در قسمت بلیط بودند بیکار شدند و شرکت مورد قرارداد حقوق آنها را نمیدهد، هرچه زودتر باید این مشکل را حل کنیم.
رئیس شورای شهر تبریز در خصوص آسفالتریزیهای شهرداری عنوان کرد: در خصوص مساله آسفالت حتما کیفیت اولویت قرار گیرد و به قول ده ساله برای حفظ کیفیت آسفالت عمل شود.
بعد از این سخنان اعضای شورا از جمعی از کارگران و معلمان نمونه تقدیر و تجلیل به عمل آوردند.
انتقاد از ترجمه نام اماکن تبریز
دستور دوم جلسه بررسی لایحه شماره93/82662 مورخ08/12/1398 شــهرداری تبریز مبنی بر تجویز انجـام معامله و انعقاد قراداد واگـذاری به اجاره و اختصاص واحـد خدماتی شـماره25 ازطبقـه دوم شـهرداری واقـع در درب گجیل متعلق به شهرداری با مساحت حدود60 مترمربع و از قرار اجاره بهاء به مبلغ یکصـدهزار ریال وبه مدت یک سـال جهت استقرار شورای اجرایی خانه احزاب استان و با رعایت غبطه و صرفه صلاح شهرداری تبریز و عودت آن بعد از اتمام مدت یک سال به شهرداری بود که محمدباقر بهشتی در این باره ابراز داشت: در هیچ زبانی اسم مکان را ترجمه نمیکنند، گجیل قاپیسی درست است نه درب گجیل، در مورد گؤی مچید هم حرفمان این است و اسم مکان را نمیشود ترجمه کرد.
شکور اکبرنژاد با اشاره به تصویب این لایحه در کمیسیون فرهنگی اظهار داشت: از ابتدای شورای پنجم قرار بود برای تشکل ها جایی را در نظر بگیریم و این لایحه میتواند فضایی را برای اسکان این گروهها ایجاد کند. نظر کمیسیون فرهنگی موافق با این مساله است.
احتمال شائبه در اعطای مکان به خانه احزاب
سونیا اندیش هم با موافقت با این طرح گفت: اگر میخواهیم از تشکلها حمایت کنیم؛ چندصد تشکل مردمی داریم که کار خیر انجام میدهند اما جایی ندارند، این اتفاق تنها برای خانه احزاب که مثلا از جایی سفارش شدند، اتفاق نیفتد.
وی ادامه داد: برای تشکلهای شناسنامهدار کمترین کار این است که بتوانیم جایی را فراهم کنیم.
غلامحسین مسعودیریحان هم با بیان اینکه نباید یک بام و دو هوا باشد که بعدا تشکلها گلایه کنند که از تشکلهای سیاسی حمایت کردید،عنوان کرد: ما برای استارت آپها حتی جایی را در نظر گرفتیم اما اجرایی نشد، حتی هنرمندان بارها و بارها نامه نوشتند تا یکی از خانههای قدیمی را در اختیار آنها قرار گیرد.
وی در خصوص پیامدهای این تصمیم ابراز داشت: ممکن است بعدا هجمهای ایجاد شود که چرا به تشکل سیاسی جا دارید و نمیتوان به این پاسخ داد.
واگذاری برخی اماکن به افراد بدون اجازه شورا
محمد فرج قلیزاده هم با انتقاد از عملکرد شهرداری در واگذاری اماکن اظهار داشت: شهرداری چرا برخی اماکن تجاری و خدماتی را به خواسته خود به برخیها واگذار کرده است؟ این اماکن ارزششان ده برابر اینجاست و مسئولین ارشد شهرداری به این کار پاسخ دهند.
اکبرنژاد در پاسخ به این پیشنهادات ابراز داشت: گروههای مردمی و خیریهها از فضای مساجد میتوانند استفاده کنند اما این تشکلها چنین امکانی ندارند، خانه احزاب به هیچ جایی وابسته نیست و باید از آنها حمایت کنیم تا وابسته به هیچ گروه سیاسی نشوندـ
موسایی،قائم مقام شهرداری در پاسخ به قلیزاده توضیح داد: بیش از ۵۰ واحد شهرداری که در اختیار دیگران بود را تخلیه کردهایم؛ این واحدها از دورههای گذشته واگذار شده بود و اگر در این دوره چیزی باشد، جوابگو خواهیم بود. در نهایت با موافقت اعضای شورا این لایحه تصویب شد.
تصویب پرداخت اجاره اتوبوس راهیان نور
دستور جلسه سوم امروز بررسـی نامه شـماره93/69751 مورخ 18/10/1398 شــهرداری تبریز پیرو لوایح شـماره 93/73106 مورخ 26/10/1397 و 93/72224 مورخ13/11/1397 به درخواست ریاست محترم ستاد شهدای گمنام و سپاه پاسداران ( سـپاه عاشورا ) آذربایجان شـرقی مبنی بر اعمال مساعدت و پرداخت مالی به سـتاد شـهدای گمنام و ستـاد پشتیبـانی راهیـان نور از بـابت قســمتی ازهزینه هـای تـأمین اتوبوس و ایـاب و ذهاب و اعزام کاروان راهیان نور و بازدید از مناطق عملیاتی جنوب کشور (مصوبه جلسه51 کمیسیون برنامه و بودجه) بود که رسول موسایی،قائم مقام شهرداری تبریز در این خصوص تشریح کرد: شهرداری هرساله در راستای برگزاری راهیان نور کمک میکند و هزینه اجاره ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در سال ۹۷ توسط شهرداری برای راهیان نور قرار داده شده بود، باقی مانده است.
بهشتی با انتقاد از دیر آمدن این لایحه به صحن شورا گفت: نمیدانم چرا این لایحه تا به امروز به صحن شورا نیامده بود و اگر این پول را امروز پرداخت کنیم مشمول بودجه سال ۹۹ میشود که شهرداری میتواند در چارچوب بودجه ۹۹ این پول را پرداخت کند. در نهایت با رای اعضای شورا این لایحه تصویب شد.
چرا کیفیت آسفالت تبریز خوب نیست؟
ایرج شهینباهر، شهردار تبریز در خصوص مسائل مطرح شده در نطق میان دستور و تذکرات اعضای شورا اظهار داشت: توسعه تبریز باید به سمت جنوب حرکت کند زیرا امنترین منطقه تبریز است و موضوع ایستگاه قطار تبریز-میانه باید پیگیری شود زیرا میخواهند همان طرح قبلی را ارائه دهند.
وی در خصوص ساماندهی وضعیت حاشیهنشینان و ساکنان بافت فرسوده ابراز داشت: دو هزار بافت فرسوده و حاشیه نشین داریم که بهترین منطقه برای تولید مسکن است و تولید مسکن در این منطقه میتواند مساله بافت فرسوده و حاشیهای و موضوع اشتغال را حل کند.
شهردار تبریز در خصوص پروژههای در دست کار شهرداری گفت: پارک بزرگ و اتوبان ولایت در حال انجام کار است و در موضوع کیفیت آسفالت دو مساله وجود دارد؛ اول قیر استاندارد است که سخت پیدا میشود و دوم در جایی که آسفالت خریداری شده است مشکل وجود دارد.
تصویب پرداخت ودیعه به خانههای تخریب شده سیل
دستور جلسه چهارم بررسی لایحه شـماره 93/82238 مـورخ 07/12/1398 شـهرداری تبریز مبنی بر اعمـال مساعـدت به مالکـان واحـدهای آســیب دیـده در آخر کوی عباسـی - کوی شـهید بهشتی جهت تأمین هزینه رهن به مبلغ ۱۰ میلیون تومان برای هر یک از آســیب دیـدگان ( ودیعه به نام خود شــهرداری برای اجاره مسـکن) بود که موسایی، قائم مقام شهرداری تبریز در این خصوص توضیح داد: در بارندگی سال گذشته شش واحد کاملا تخریب شدند و با کمک راه و شهرسازی در قالب مسکن مهر در اندیشه به آنها داده شد. واحدهایی که آورده شده در مجاورت این شش واحد بوده و احتمال ۱۰۰ درصد تخریب دارند.
محرم محرمزاده هم درباره کمک به آسیبدیدگان سیل سال گذشته اظهار داشت: از طریق هنرمندان و کمکهای مالی به شش خانوادهای که خانهشان تخریب شد، مبلغی اختصاص دادیم اما این ۳۲ خانواده نیز در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارند و حتما نیاز به کمک دارند. با موافقت اعضای شورا این لایحه تصویب شد.
طرح دوفوریت شهرداری تبریز
دستور بعدی جلسه لایحه ۲ فوریتی شهرداری تبریز با موارد ذیل بود:
۱. پرداخت پنج میلیون ریال به هر یک از اتوبوسهای بخش خصوصی از بابت راه اندازی مجدد و هزینههای احتمالی تعمیرات بهعنوان مساعدت
۲. پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال از بابت کمکهزینه معیشتی به هر یک از رانندگان بخش خصوصی شرکت اتوبوسرانی به تعداد چهارصد و پنجاه نفر
۳. پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال به هر یک از نفرات کمکی اتوبوسهای بخش خصوصی بهعنوان کمکهزینه معیشتی برابر لیست مورد تایید شرکت واحد
۴. پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال به هر یک از افراد شرکتی شاغل در بخش شارژ و کنترلچی کارد شارژ و فروش کارت و کنترل کارت بلیط و غیره به تعداد صد و شصت نفر برابر اعلام شرکت واحد
۵. پرداخت پنج میلیون ریال به هر یک از افراد شاغل و کارگران حتمی سازمان قطار شهری به تعداد شصت و پنج نفر بهعنوان مساعدت و کمک هزینه معیشتی
محمدزاده در خصوص این لایحه دوفوریتی توضیح داد: بسیاری از کانکس ها هنوز بازگشایی نشدهاند که چندین میلیون اجاره میدهند، خواسته من این است تا جایی که امکان دارد، از مکانها و پروژهای مشارکتی که شهرداری اجاره می گیرد، اجاره نگیرند.
موسایی، قائم مقام شهرداری تبریز در پاسخ به این صحبت عنوان کرد: وقتی که قرارداد بسته میشود، فرد میداند که در ماههایی از سال کم کاری خواهد بود اما به هرحال مصوبه ای که شب عید شورا تصویب کرد، بسیار کمک کرد. در نهایت این لایحه دوفوریتی با موافقت اعضای شورا تصویب شد.
تذکرات اعضای شورای شهر تبریز
در ادامه جلسه تذکرات اعضای شورای شهر تبریز مطرح شد. اندیش با بیان اینکه چندین مشاله برای ما مشکل ایجاد کرده است، گفت: از آقای تقیپور ممنونم که مساله قطار تبریز-میانه را مطرح کردند، متاسفانه مشاوری که در تهران نشسته با این طرح کل جنوب شهر تبریز را میبندد.
وی در خصوص بیمه رانندگان استیجاری و حفظ امنیت در کارهای ساختمانی عنوان کرد: در خصوص بیمه رانندگان استیجاری باید هرچه زودتر مساله حل شود. پروژهایی که در شهر اجرا میشود ایمنی و حفاظتی که در دنیا وجود دارد در آنها رعایت نمیشود.
نائب رئیس شورا درباره حل مشکل ترافیکی برخی خیابانها عنوان کرد: اصلاح هندسی برخی خیابانها میتواند مشکل ترافیک را حل کند و نیازی به زیرگذر و روگذر نیست.
مسعودیریحان با بیان اینکه اگر شورا دو وظیفه مهم داشته باشد اصلیترین آن نظارت بر شهرداری و شورا است، اظهار داشت: شورا باید تذکر، تحقیق و تفحص و نظارت را انجام دهد و اگر این کارها صورت نگیرد شورا منفعل و تشریفاتی خواهد شد. تاکنون کسی به تحقیق و تفحص من پاسخ نداده و این یعنی شورا هیچ چیز و باد هواست.
تذکر اسوتچی به سهل انگاریها
اسوتچی هم در تذکری به شهرداری تبریز توضیح داد: از شهرداری به خاطر پرداخت حقوق در ابتدای ماه تشکر میکنم البته پایان کار چند جا مانده است.
وی خطاب به رئیس شورای شهر گفت: متاسفانه نامهای که باید در یک ربع جواب داده میشد، ۵۵ روز طول کشیده است و کسی به آن جواب نمیدهد، تا به امروز حوصله کردهام اما اگر این کارها ادامه پیدا کند، از طریق قانونی پیگیر خواهم بود.
عضو شورای شهر تبریز در خصوص شایعات تبدیل وضعیتی ابراز داشت: شایعاتی هست که درباره تبدیل وضعیتها به اعضای شورا سهم میدهند اگر چنین چیزی است همین الان ریشه آن را خشک کنید، من نه به کسی سهم میدهم نه از کسی سهم میگیرم؛ ضوابط تبدیل وضعیتها را به صحن شورا بیاورید.
فریدون باباییاقدم هم در تذکر به شهرداری تبریز اظهار داشت: نشست چهار نقطه از اتوبان پاسداران باید زودتر رسیدگی شود، در تقاطع ارتش میخواهند درختان را قطع کنند و اگر صحت دارد این مساله را رسیدگی کنید.
وی با اشاره به اینکه بنا بود شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات ساختوساز ایجاد شود که هنوز اتفاقی رخ نداده است، گفت: در محله چهار متری ساختمان هفت طبقه ایجاد شده است، من مشکل روانی پیدا نکردم که هر هفته این صحبتها را میگویم و ترتیب اثر داده نمیشود.
بهشتی هم با انتقاد از گزارش تفریغ شهرداری تبریز ابراز داشت: شهرداری باید تا پایان اردیبهشت تفریغ بودجه را بدهد اما سال گذشته هم تخلف کرد، شهرداری هرچه زوتر تفریغ بودجه را تحویل دهد.
واکنش به دستگیری شهردار منطقه یک
در پایان کریم صادقزاده با اشاره به دستگیری شهردار منطقه یک توضیح داد: از هیئت رئیسه خواسته بودم که در خصوص دستگیری یکی از مدیران شهرداری جلسه غیرعلنی داشته باشیم زیرا در فضای مجازی هرکس بر اساس تفکر خودش در این رابطه گمانهزنی میکند.
وی تاکید کرد: لطفا حتی شده بعد از افطار جلسه ترتیب دهید تا شهردار تبریز در این خصوص به ما توضیح دهند چون این موضوع مساله جدی است.